Lekce Bonus 2 – bramborové knedlíky se věnuje tématu přípravy bramborových knedlíků. Autor kurzu, šéfkuchař Radek Pálka, uvádí, že příprava těchto knedlíků umí potrápit i zkušené kuchaře, ale klíčová je kvalita použitých brambor. Lekce je součástí kurzu Nejlepší recepty české kuchyně, který se zaměřuje na tradiční českou kuchyni a nejznámější české recepty. Radek Pálka v tomto kurzu představuje svou vlastní selekci receptů, které natočil a zároveň i napsal. Kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé kuchaře a přináší informace o základech české gastronomie, nejoblíbenějších českých receptech a vychytávkách pro usnadnění vaření. Pod videem každé lekce je k dispozici také příslušný recept ke stažení a vytisknutí. Autor Radek Pálka zdůrazňuje, že pokud člověk věnuje jeho receptům čas, lásku a pohodu, bude v budoucnu vařit lépe než leckterý šéfkuchař.