V lekci s názvem „Holubinky“ se dozvíte o zajímavé skupině hub, kterou jsou právě holubinky. V České republice roste více než 100 druhů těchto hub, z nichž některé jsou jedlé, některé nejedlé a dva druhy jsou dokonce mírně jedovaté. Holubinky mají speciální vlastnost – dají se určit podle chuti. Samozřejmě je však nutné je správně poznat. V této lekci se dozvíte jeden způsob, kterým vás mykolog Zdeněk seznámí s určováním těchto hub.
Tato lekce je součástí Velkého kurzu houbaření, který vede lektor Zdeněk Hájek. Tento kurz je určen jak pro začátečníky, tak pro zkušené houbaře. Zde se dozvíte, jak sbírat houby, jaké jedlé hřiby můžete najít v českých lesích, jak rozpoznat nejedlé hřiby, jak poznat jedovaté houby, jaké znaky vám pomohou při rozpoznávání hub a také jak si vybrat vhodný atlas hub.
Houbaření je v České republice velmi rozšířené a tento kur