Tato online video lekce se věnuje přípravě tradičního českého jídla – krkonošského kysela. Co je na této lekci zajímavé, je skutečnost, že recept nevyžaduje použití kvásku, ale místo toho se používá chléb. Tato alternativní metoda vám umožní připravit chutné kyselo i bez nutnosti mít kvásek při ruce.
Lekce je součástí kurzu „Nejlepší recepty české kuchyně“ vedeného šéfkuchařem Radkem Pálkou. Tento kurz vás naučí základům a pravidlům české gastronomie, představí vám nejoblíbenější české recepty a poskytne vám užitečné tipy a triky, které vám usnadní vaření. Tímto způsobem se naučíte vařit i náročnější pokrmy, jako jsou španělské ptáčky, svíčková nebo guláš, a přitom si užijete skvělou společnost svých přátel a rodiny.
Pod videem každé lekce najdete i recept, který si můžete stáhnout a vytisknout pro snadnější přípravu jídla. Šéfkuchař Radek Pálka věří, že vaření je o čase, lásce a pohodě a pokud těmto zásadám dodržíte, budete vařit lépe než mnoho profesionálních kuchařů.
Pokud vás tento kurz zaujal, určitě se podívejte i na další kurzy vaření, které vám nabízí portál Kurzy pro radost (https://www.kurzyproradost.cz/kurzy/kurzy-vareni).