Lidé často používají termín „žampiony“ pro pečárky, ale vlastně se jedná o odlišné druhy hub. V této lekci se dozvíte, kdy je vhodné použít termín „žampiony“ a kdy „pečárky“. Zjistíte také, které druhy pečárek jsou jedlé a které ne. Existují také nejedlé a dokonce jedovaté pečárky? A kam se vydávat, abyste je našli? Na tyto otázky dostanete odpovědi v této video lekci, která je součástí Velkého kurzu houbaření s lektorem Zdeňkem Hájkem.
V rámci tohoto kurzu se dozvíte, jak rozeznat jedovaté a jedlé houby, do jakých lesů chodit pro konkrétní druhy hub, jak rozpoznat různé druhy hub (jako jsou hřibovité, holubinky, muchomůrky a další), jak správně ukládat a zpracovávat houby, jak se liší sběr hub v různých ročních obdobích a co najít v lese o Vánocích. Kurz vás také seznámí s léčivými houbami a jejich užitím.
Celý kurzu houbaření je největším a nejobsáhlejším kurzem mykologie v České republice. Pokud máte rádi houby a chcete se o nich dozvědět více, není nic jednoduššího, než se přihlásit ke kurzu a stát se skutečným houbařem.