Poznáte dobrou kavárnu?

Goran Jozić
06.02.2024 02:36

Vstoupit do kurzu

V online video lekci s názvem „Poznáte dobrou kavárnu?“ se lektor Goran Jozić zaměřuje na to, jak poznat kavárnu vysoké kvality. Hovoří o různých praktikách souvisejících s přípravou a servírováním nápojů. Klíčovým faktorem pro rozpoznání dobré kavárny je samozřejmě chování baristů a také způsob, jakým jsou hrnečky pokládány na kávovar.

Tato lekce je součástí kurzu „Kurz přípravy kávy“ s Goranem Jozićem. V rámci tohoto kurzu se účastníci naučí připravovat kávu různými způsoby. Budou se učit vybírat vhodné ingredience jako kávu a presovač na kávu. Také se dozvědí, jak připravovat různé druhy kávových nápojů a jak je správně pojmenovat. Důležitou součástí kurzu je také diskuze o tom, jak poznáte dobrou kavárnu.

Kromě přípravy kávy se lektor věnuje i dalším zajímavým aspektům, jako je pražení kávy a její historie. Účastníci se naučí, jak správně mlet kávu a jak hrubost nebo jemnost namletí ovlivňuje chuť a kvalitu nápoje. Důležitý je i výběr vhodných šálků a hrnků.

V rámci kurzu se účastníci naučí:

– vybrat vhodný mlýnek na kávu
– vybrat kvalitní kávu
– připravit kávu v různých typech konviček (moka, french press, džezva, aeropress)
– připravit filtrovanou kávu
– vybrat vhodný presovač na kávu
– namlít a uvařit kávu
– připravit kávu v pákovém kávovaru
– správně se starat o kávovar a mlýnek.

Kurz „Kurz přípravy kávy“ je zárukou toho, že získáte odpovědi na všechny vaše otázky týkající se přípravy kávy. Bez ohledu na to, zda si chcete udělat espresso, kávu ve džezvě nebo french pressu, nebo používat aeropress, se kurzu se dozvíte vše, co potřebujete vědět.

Goran Jozić spojuje s kávou velkou část svého života. Připravuje ji s láskou a úctou k tradici a těší se na setkání s vámi u šálku skvělé kávy ve „Kurzu přípravy kávy“.

Vstoupit do kurzu

Reklama
Zavřít reklamu