V této lekci se naučíte, jak správně nakrájet zeleninu pro sushi, aby měla sushi barvu. Lekce je součástí videokurzu „Kurz vaření sushi: Báječné recepty sushi pro každého“ vedeného lektory Šonem Chungem a Monikou Brýdovou.
V kurzu se dozvíte nejen jak správně připravit rýži a různé náplně do sushi, ale také jak stáčet různé druhy rolky, jak naaranžovat sushi dort a jak vyrobit sladké sushi. Lektoři vás provedou tradiční přípravou sushi i tvořením tzv. sushi art, a ukážou vám, že si na tomto japonském pokrmu mohou pochutnat i vegani.
Pro výrobu sushi z tohoto videokurzu nepotřebujete žádné speciální kuchyňské vybavení ani exotické suroviny, všechny potřebné pomůcky a suroviny jsou běžně dostupné. Šon a Monika vám také představí správný způsob podávání a konzumace sushi a naučí vás, jak si správně poradit s hůlkami.
Kurz „Kurz vaření sushi: Báječné recepty sushi pro každého“ vás provede všemi kroky přípravy sushi od vaření rýže a přípravy náplní až po sestavování jednotlivých druhů sushi. Dozvíte se také, jaké jsou rozdíly mezi různými druhy sushi, jako jsou maki, nigiri, uramaki, sashimi nebo temaki.
Na závěr kurzu se dozvíte, že sushi se dá tvořit i jako umělecké dílo. Naučíte se například vyrobit sushi s obrázkem nebo sushi dort. A navíc se můžete těšit na neobvyklé sladké sushi.
Pokud se rádi pustíte do přípravy dalších pochoutek ze světové nebo české kuchyně, můžete se podívat na další kurzy z kategorie vaření na stránkách Kurzy pro radost.
Získejte potřebné dovednosti a znalosti k přípravě jedinečných sushi pokrmů s tímto videokurzem od lektorů Šona Chunga a Moniky Brýdové.