Rozdělení hub podle jedlosti a jedovatosti

Zdeněk Hájek
06.02.2024 03:19

Vstoupit do kurzu

Ve video lekci s názvem „Rozdělení hub podle jedlosti a jedovatosti“ se budeme zabývat různými typy hub a jejich klasifikací z hlediska jedlosti a jedovatosti.

Pro houbaře jsou nejzajímavější houby jedlé, které můžeme bez obav konzumovat a zpracovávat. Tato skupina se dá rozdělit na houby dobré jedlé, jedlé a méně kvalitní. U těchto hub je důležité rozpoznat správně jejich druh, abychom se vyhnuli možným zažívacím potížím.

Další skupinou jsou houby nejedlé, které samy o sobě nejsou jedovaté, ale jejich chuť je nevábná. K přípravě jídel se tedy nejčastěji nepoužívají, ale je stále důležité umět je rozpoznat.

V této lekci se podíváme také na houby jedovaté a smrtelně jedovaté. Tyto houby jsou velmi nebezpečné a mohou způsobit vážné zdravotní problémy, až smrt. Je proto důležité se naučit rozpoznat tyto houby a vyvarovat se jim.

Tato lekce je součástí kurzu „Velký kurz houbaření“ vedeného lektorem Zdeňkem Hájkem. Kurz je vhodný jak pro začátečníky, tak pro pokročilé houbaře. Během kurzu se naučíte rozpoznat jedovaté a jedlé houby, poznat různé druhy hub a jejich znaky, umět správně ukládat a zpracovávat houby a také vybrat si kvalitní atlas hub.

Houbaření je oblíbenou aktivitou v České republice a tento kurz je vhodný i jako dárek pro milovníky hub. Zdeněk Hájek je zkušený mykolog a během natáčení kurzů strávil několik měsíců v přírodě, aby vytvořil největší a nejobsáhlejší kurz mykologie v naší zemi.

Celý popis kurzu najdete na webu, kde se dozvíte více o obsahu jednotlivých lekcí a dalších zajímavých informacích o hubách.

Vstoupit do kurzu

Reklama
Zavřít reklamu