V lekci „Rozkrojení chleba“ se podíváme na to, jak se nám povedl chléb, který jsme připravili. Tato lekce je součástí kurzu „Pečení kvasového chleba“ s lektorkou Pavlou Machovou. V tomto kurzu se naučíte péct dva typy chleba – bez rozkvasu a s rozkvasem. Pavla vám vysvětlí rozdíl mezi těmito chleby a pomůže vám připravit chléb dle jejích návodů.
Nejprve se naučíte připravit kvásek, protože správný kvásek je základ pro dobrý chléb. Také se dozvíte, jaké druhy mouky je vhodné používat pro pečení chleba a které nejsou vhodné pro založení kvásku. V kurzu se dozvíte také další užitečné informace, například jak správně překládat a stáčet těsto na chléb, jak dlouho budete na pečení chleba potřebovat nebo jak zužitkovat přebytky žitného kvásku.
Pavla Machová je pekařka samouk, která se naučila péct chléb metodou pokus-omyl. Díky svým zkušenostem vám pomůže překonat chyby, které se často dělají při přípravě těsta, a naučí vás správně postupovat, aby váš chléb byl výborný.
Pokud se chcete naučit péct skvělý domácí chléb a nabídnout svým blízkým nebo hostům vlastní voňavý a nadýchaný chléb, pak je tento kurs s Pavlou Machovou pro vás ideální volbou.