Stočení těsta s rozkvasem do ošatky

Pavla Machová
06.02.2024 00:17

Vstoupit do kurzu

Ve video lekci „Stočení těsta s rozkvasem do ošatky“ se naučíte správnou techniku pro stočení těsta s rozkvasem do tvaru ošatky. Tato technika je důležitá při pečení kvasového chleba, protože správné stočení těsta pomáhá udržet jeho strukturu při kynutí a upravuje tvar chleba. Lektor Pavla Machová vám ukáže jednoduchý postup, kterým získáte krásně kulatý chléb.

V lekci se také dozvíte, jak dlouho by mělo těsto s rozkvasem kynout. Pavla vysvětlí, že doba kynutí závisí na teplotě a dalších faktorech, a poradí, jak poznat, kdy je těsto připravené k pečení.

Tato lekce je součástí online kurzu „Pečení kvasového chleba“ s Pavlou Machovou. Kurz vám dává kompletní přehled o pečení chleba s rozkvasem. Spolu s Pavlou se naučíte připravit vlastní žitný kvásek a dozvíte se, jaký je rozdíl mezi chlebem s rozkvasem a bez rozkvasu. Pavla vás provede výběrem vhodných mouk a naučí vás správnému postupu při překládání a stočení těsta na chléb. Kurz také obsahuje tipy na zužitkování přebytků žitného kvásku.

Pavla Machová je pekařka samouk a její kurzy jsou založeny na osobních zkušenostech a dlouholetém testování. Při kurzu se postupně seznámíte s Pavlinou metodou pečení chleba a získáte dovednosti potřebné k úspěšnému a chutnému pečení.

Vstupte do světa kvasového pečení a připravte si vlastní domácí chléb plný chuti a vůně pod vedením Pavly Machové.

Vstoupit do kurzu

Reklama
Zavřít reklamu