Jedním z nejoblíbenějších způsobů zpracování hub je sušení. V rámci video lekce „Sušení hub“ se dozvíte, jak správně sušit houby a proč je sušení vhodné. Lektor Zdeněk Hájek, který je mykologem s bohatými zkušenostmi, vám představí různé způsoby sušení hub a ukáže vám, který z nich je nejlepší.
Sušení hub může být prováděno buď v sušičce, na sítu nebo v troubě. Lekce vám pomůže rozhodnout, který z těchto způsobů je nejefektivnější a jaký má vliv na kvalitu sušených hub.
Další zajímavou informací je, že sušené houby mohou být zdrojem vitamínu D, který je pro naše tělo důležitý zejména v zimních měsících. Lekce vás seznámí s procesem, jak houby správně sušit, aby byly bohaté na tento vitamín.
Video lekce „Sušení hub“ je součástí Velkého kurzu houbaření, který vám poskytne komplexní a ucelené znalosti o sběru, rozpoznávání a zpracování hub. Lektor Zdeněk Hájek je zkušený mykolog, který se svými informacemi podělí o rozpoznání jedovatých a jedlých hub, určení vhodných lesů pro sběr různých druhů hub, rozpoznávání různých typů hub (hřibovitých, holubinek, muchomůrek apod.) a správné ukládání a zpracování hub. Kromě toho se dozvíte, jaké jedlé houby můžete sbírat v různých ročních obdobích a které rostou v lese o Vánocích. Kurz vám také poskytne informace o léčivých houbách a jejich využití.
Nemusíte se obávat, že byste při absolvování kurzu museli hledat jednotlivé houby. Lektor vás provede přímo do lesa a naučí vás, jak rozlišit jedlé hřiby od nejedlých či dokonce jedovatých. Video lekce „Sušení hub“ je jednou z mnoha lekcí tohoto rozsáhlého kurzu, který je nejobsáhlejším kurzem mykologie v České republice.
Připojte se k lektoru Zdeňku Hájkovi a objevte svět hub a jejich zpracování!