V rámci lekce „Zimní houby“ budete moct proniknout do tajů houbaření i v zimním období. Bez ohledu na váš zkušenostní stupeň houbaře, tento návod vám ukáže, jaké houby se dají v zimě sbírat a jak si na ně přijít i o svátcích. Možná vás překvapí, že houby byly kdysi součástí štědrovečerního stolu. Penízovka sametonohá, ta vás jistě zaujme. Roste v trsech a chrání ji sliz, díky němuž mrazy jí neublíží. Na Štědrý den s ní mykolog Zdeněk přichází a připravuje z ní tradiční vánoční pokrmy, jako je houbový kuba nebo houbník. Dalšími zimními houbami, které vám v této lekci představíme, jsou hlíva holubí, hlíva ústřičná nebo kržatka zimní. Tyto chutné houby vám v zimě jistě zahřejí srdce.
Tato lekce je součástí velkého kurzu houbaření, který je vhodný jak pro začátečníky, tak pro pokročilé houbaře. Kurz vám přinese mnoho užitečných informací, jak sbírat houby, jak je správně určovat a jak se pro ně orientovat v lese. Naučíte se rozlišovat jedlé a jedovaté houby a získáte tipy na dobrý atlas hub. Houbaření je v naší zemi oblíbenou činností a tento kurz je tak skvělým dárkem nejen pro houbaře, ale také pro milovníky přírody.
Nečekejte a pusťte se do lekce „Zimní houby“ a dozvíte se mnoho nového o tom, jak si užít houby i v zimním období. Hlavním lektorem kurzu je Zdeněk Hájek, který má bohaté zkušenosti s houbařením a přináší vám největší a nejobsáhlejší kurz mykologie v naší zemi.